zaterdag 8 juni 2013

Onbewust: Wijn. Proef jij het verschil?

Wist je dat de kans groot is dat je in een restaurant belazerd wordt? Een avondje gezellig uiteten met je vriend of vriendin. Lekker wijntje erbij. Maar is die wijn ook echt zo lekker of duur? Restauranthouders en wijnhandelaren hebben hét middel om de goedkoopste huiswijn op te peppen tot een krachtige rode of een lichte, frisse witte wijn. Hoe? Door achtergrond muziek op te zetten!

Dezelfde wijn, andere muziek:

  1. Carmina Burana - Carl Orff       Een krachtige en zware smaak.
  2. De bloemenwals  - Piotr Ilich Tsjaikovski's Notenkraker      Een subtiele en verfijnde smaak.
  3. Just Can't Get Enough - Nouvelle Vague      Een lichte en frisse smaak.
  4. Slow Breakdown - Michael Brook    Een volle en zachte smaak

Kortom. Hoor jij deze nummers in een restaurant? Let dan goed op dat je niet te veel geld betaald. De kans is namelijk groot dat het maar een huiswijn is. Alhoewel.... De wijn smaakt dan wel lekker. Is dat niet het belangrijkste? 
Ik heb een betere tip voor jullie: Smaakt je goedkope huiswijn niet lekker? Zet dan een van de bovenstaande nummers op!

Van al dit geklets over wijn heb ik toch wel ontzettend zin gekregen om met een lekker wijntje op het terras te gaan zitten...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten